ТОП ЛИСТА: НАЈДОБАР ТРЕНЕР/СЕЛЕКТОР

  1
  Најдобар тренер/селектор за 2016 година
  Благоја Милевски – фудбалски тренер и селектор на млада фудбалска репрезентација на Македонија
  2
  Најдобар тренер/селектор за 2016 година
  Жарко Ристовски – одбојкарски тренер и поранешен селектор на сениорската машка одбојкарска репрезентација
  3
  Најдобар тренер/селектор за 2016 година
  Лино Червар – тренер на ракометниот клуб Металург и селектор на машката ракометна репрезентација на Македонија