21 април 2016, во својот дом во Минесота , на 57 годишна возрат почина Prince

21 април  2016, во својот дом во Минесота , на 57 годишна возраст почина Prince . Мултиталентираниот и влијателен музичар Принс Роџерс Нелсон е познат со “Little Red Corvette “,„ Purple Rain“. Има продадено над 100 милиони албуми ширум светот, освоено седум Грами награди и еден Оскар за Најдобра оригинална песна, за нумерата „ Purple Rain“. Принс е официјално примен во Куќата на славните на рокенролот во 2004-та година.