Тањевиќ се повлекува од кошарката

Кошаркарскиот Сојуз на Црна Гора информираше дека досегашниот селектор на машката кошаркарска репрезентација Богдан Тањевиќ донел одлука да се повлече од позицијата селектор и истовремено да објави крај на својата богата тренерска кариера.

Веднаш по соопштението во медиумите во оваа земја кој ќе биде наследникот на Тањевиќ. Според информациите на селекторското место во игра се поранешниот тренер на беглрадска Црвена Звезда Дејан Радоњиќ и прославеното тренерско кошаркарско име Душко Ивановиќ.